KIA-index godkänner inte Google Analytics

Google gjorde i november 2005 sitt analyssystem, Google Analytics, tillgängligt för alla att använda – helt gratis. Hundratusentals webbsajter har sedan dess anslutit sig till detta system för att mäta och analysera sina besökare. Men ännu har inte KIA-index inkluderat en enda webbsajt i sina listor.

Enligt Mikael Karlsson på Resoner.nu, är problemet att jämföra datan från Google Analytics med SiteCensus från Nielsen//Netratings och Insight XE från SifoMedia. Han säger:

”Om mättal på kontrollerade sidor avviker med mer än ca 7% anses inte systemen vara jämförbara”

Många annonsörer väljer att annonsera hos webbplatser med många besökare. Därför är det ett problem för Google Analytics användare att KIA-index inte anstränger sig för att få med dem i mätresultaten.

En parantes till detta är att KIA-index nu även får kritik för att systemet är lätt att manipulera. Exempelvis gjorde ett kodfel att antalet unika besökare till Lunarstorm verkade vara fördubblade.

Andra bloggar om: , , ,

Publicerat i Annonser, Google. 2 Comments »

2 svar to “KIA-index godkänner inte Google Analytics”

  1. KIAIndex publika internetmätningar är missvisande « Webbsnack Says:

    […] KIA har sedan tidigare valt att inte inkludera statistik från Google Analytics i sina mätningar. Då merparten av sveriges webbplatser använder sig av Google Analytics för att mäta sina besökssiffror innebär detta i praktiken att KIAIndex blir ofullständigt. […]

  2. KIA-index godkänner Google Analytics « Webbsnack Says:

    […] godkänner Google Analytics 2008-05-29 — Webbsnack juli 2006 skrev jag inlägget KIA-index godkänner inte Google Analytics. Då var Google Analytics fortfarande ett relativt nytt mätsystem i Sverige (Google Analytics […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: