Byte av betalningsmodell, Googles vapen mot klickfusk

Även om Google på ytan inte säger sig vara bekymrade över klickfusk, så är det inte någon hemlighet att just klickfusk är ett stort problem. Google har vid ett flertal tillfällen blivit stämda av företag som anser att Google gör för lite för att bekämpa klickfusk.

Att datorer härmar människor är ett stort problem, inte bara för Google. Många webbsidor använder sig av så kallade CAPTCHAs för att vara säkra på att det just är människor, och inte datorer, som fyller i formulär, gör beställningar m.m.

Nu har även Google börjat inse att betalning per klick inte är hållbart i framtiden. Därför har de börjat testa en ny betalningsmodell, betalning för utför handling. En utförd handling kan exempelvis vara att ett köp genomförs eller att ett formulär skickas in. Det vill säga handlingar som är svåra att utföra av datorer.

TradeDoubler, ett svenskt företag som specialiserar sig på att ta betalt för utförda handlingar, har alla anledningar att oroa sig för framtiden.

Andra bloggar om: , , , , ,

Annonser
Publicerat i Annonser, Google. 1 Comment »

Ett svar to “Byte av betalningsmodell, Googles vapen mot klickfusk”

  1. Google testar nytt prestationsbaserat annonssystem « Webbsnack Says:

    […] Jag har tidigare skrivit om Googles planer på att starta ett nytt annonssystem. Nu rapporterar ITPro att Google har bjudit in vissa webbsajter för att prova på det nya systemet. Skillnaden jämfört med AdSense är att Google betalar per prestation (CPA, cost per action) istället för per klick. Det nya systemet skall dock inte ersätta AdSense. “Web owners will be able to choose from a selection and will have greater flexibility in promoting them such as putting text alongside the ad and recommending it – although simply saying ‘click here’ is not allowed.” […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: