AjaxWrite – en gratis webbaserad ordbehandlare

AjaxWrite är en gratis ordbehandlare som är helt webbaserad. Tjänsten använder AJAX och fungerar endast med Firefox. Till utseendet liknar AjaxWrite Microsoft Word. Det gör det lätt att komma igång och skriva. AjaxWrite klarar av att öppna de vanligaste dokumentformaten, inklusive både Word och Open Office dokument. När man har skrivit klart ett dokument går det att spara dokumentet som en fil på hårddisken.

Men, AjaxWrite är inte den enda webbaserade ordbehandlaren. I mars köpte Google upp Writely, som fungerar ungefär som AjaxWrite. Writely är än så länge endast släppt i en betaversion och är just nu inte öppen för nya användare. Men det dröjer nog inte länge innan vi ser Google Word Processor integreras med Googles andra tjänster.

Webbaserade ordbehandlare är bra, för de kräver inte någon installation på den dator man sitter vid. Man får exakt samma utseende och funktionalitet var i världen man än befinner sig. Och när ordbehandlaren uppgraderas behöver man inte göra någonting, uppgraderingen sker på servern och påverkar alla på en gång. Smidigt.

Andra bloggar om: ordbehandlare, google, ajax, webbtjänster, word, microsoft

Ett svar to “AjaxWrite – en gratis webbaserad ordbehandlare”

  1. Webbsnack » Googles Writely öppnar på nytt Says:

    […] Häromdagen skrev jag om AjaxWrite, en gratis webbaserad ordbehandlare. Då var Googles motsvarighet, Writely, stängd för allmänheten. Men nu har Writely öppnat igen. […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: