Torpark hjälper dig att surfa anonymt på semestern

Nu i semestertider kan det vara läge för ett semestertips. Ofta blir man på semestern tvingad att använda publika Internetkontor. Det innebär att man inte vet om man surfar säkert, eller om någon avlyssnar ens lösenord.

Om man vill vara säker på att man är anonym skall man använda sig av Torpark. Torpark är en kombination av programmen Firefox portable och Tor. Firefox portable är version av webbläsaren Firefox, som är specialgjord för att kunna ta med sig (på en CD-skiva eller på ett USB-minne). Tor gör att man kan surfa helt anonymt.

Torpark kräver inte någon installation, utan man lägger bara programmet på sitt USB-minne. När man behöver surfa säkert ansluter man USB-minnet till datorn, startar Torpark och surfar precis som vanligt.

Den enda nackdelen med Torpark är att det kan gå lite långsamt att surfa. Du bör också vara uppmärksam på att Torpark endast gör dig anonym när du surfar, och därför inte kan skydda dig mot eventuella program som läser av lösenord. I värsta fall kan ett sådant program redan finnas installerat på den dator du använder.

Torpark är helt gratis att använda och kräver inte några förkunskaper. Programmet lämnar inte heller några spår på den dator du suttit vid.

Andra bloggar om: torpark, anonymitet, firefox, usb, semester, tips

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: