Modifierad XBOX – en billig multimediamaskin

En XBOX är inte bara en spelmaskin. Under huven döljer sig en vanlig dator. Efter en enkel modifikation kan du lätt göra om din XBOX till en multimediamaskin med stöd för både film, musik, semesterbilder och dataspel.

XBOX? Men finns det inte XBOX 360? Jo, men i skrivande stund är det ganska komplicerat att modifiera en XBOX 360, även om arbete pågår. Och du kan ännu endast använda en modifierad XBOX 360 för att spela brända spel. Och även om spel är ett roligt tidsfördriv för vissa, så attraherar det inte mig.MC360

Nej, satsa istället på en ”gammal” XBOX. XBOXen har funnits ett tag och det är lätt att modifiera den. Den kostar inte heller lika mycket som en XBOX 360. Dryga tusenlappen får du räkna med.

Det här behöver du

 • En XBOX (köper du en begagnad, kontrollera att den inte redan är öppnad)
 • Ett minneskort som går att koppla både till dator och XBOX (Action Replay, GameShark eller Mega X-Key)
 • Spelet Mechassault, Splinter Cell eller 007-Agent Under Fire

Så här gör du

 • Gör en mjukvarumodifiering med Softmod Installer Deluxe (SID). Anvisningar finns här.
 • Ladda hem senaste Xbox Media Center (XBMC) från IRC #xbins. Se till att den är utgiven av ”T3CH”.
 • För över XBMC filerna till din XBOX (via CD eller FTP)
 • Klart!

XBMC är ett välutvecklat program som gör om XBOXen till en multimediamaskin. Det finns hundratals finesser och jag kan inte räkna upp alla här. Men all information på hemsidan. Dessutom finns det möjlighet att ändra utseendet på XBMC. Ett av de populäraste just nu kallas för MC360 och gör att din XBOX ser ut precis som en XBOX 360.

Har du redan en DVD spelare och en CD spelare? Sälj dem! De behövs inte eftersom XBOXen klarar av att spela både CD-skivor och DVD-film. Med lite tur kan du till och med tjäna på att köpa en XBOX!

Du kan även koppla din XBOX till Internet och på så sätt spela spel med andra, ladda hem nya filmtrailers, kolla det senaste vädret m.m. Dessutom går det att uppdatera XBMC. Så om det kommer nya film- och musikformat framöver som din nuvarande XBOX inte stödjer, så är det bara att uppdatera.

Det är helt lagligt att modifiera din XBOX. Och eftersom den är mjukvarumodifierad så gäller fortfarande garantin om någonting går sönder. Med hjälp av SID kan du lätt återställa din XBOX om det skulle behövas.

På XBOXen finns redan en hårddisk där du kan lagra din film, musik, spel och bilder. Och om du behöver kan du ganska enkelt byta ut hårddisken mot en större. Detta kräver dock att du öppnar XBOXen, och därmed bryter garantin.

Visst, det krävs lite tekniskt kunnande för att gå igenom en mjukvarumodifiering. Det kluriga kan vara att hitta ett av de spel som behövs. Men i övrigt är det ganska så lätt och hela processen tar inte mer än 15 minuter om du är någolunda erfaren. Stöter du på något problem finns det gott om forum som hjälper dig om du har några frågor.

Andra bloggar om: xbox, xbmc, xbins, mc360, filmer, musik, multimedia

7 svar to “Modifierad XBOX – en billig multimediamaskin”

 1. antikvetaren Says:

  Intressant läsning. Har dock ingen egen XBOX, och kommer nog aldrig skaffa en då jag redan har dvd-spelare och allt. 😉

 2. Thomas Tvivlaren Says:

  Bra inlägg och något som uppenbarligen, att döma av svaret här ovan, alldeles för få känner till den fulla nyttan av. En chippad XBOX klarar av i princip allt som den nya tiden möjliggör. Det är stenålder att vara beroende av CD/DVD-skivor utan allt ska över på hårddiskar…och har man sedan en XBOX så är det bara att köra så det ryker. 🙂

 3. Micke Says:

  Kan man streama musik/film över det lokala nätverket? Tex från NAS eller PC?

 4. Webbsnack Says:

  Ja visst! Själv har jag en modifierad NSLU2 som jag använder som NAS. Men det finns många olika möjligheter för att göra samma sak.

 5. Micke Says:

  Låter som nått för mig. Är det fortfarande så att man bör undvika 360??

 6. Webbsnack Says:

  Om du vill spela spel antar jag att 360 fungerar väldigt bra. Men om du vill ha en multimediamaskin så är vanliga XBOX ett väldigt bra alternativ. Den klarar dock inte av att spela upp filmer i HDTV kvalitet. Det är den enda stora nackdelen.

 7. Jonas Says:

  Kan man spela in TV-sändningar på hårddisken? Och går det att byta ut DVD-romen mot en DVD-brännare?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: