Märk upp Googles bilder och få poäng

För att förbättra bildsökningarna i Google har företaget nu släppt ett spel som de kallar Google Image Labeler. Det går ut på att man får poäng när man taggar eller märker upp Googles bilder med relevanta ord. En bild på en fiskmås kan exempelvis märkas upp med orden ”fågel”, ”fiskmås”, ”djur”.

För att undvika att bilder märks upp med felaktiga ord så har Google gjort det hela till ett spel. Det går till så att man matchas ihop med en annan, slumpmässigt vald, person. Tillsammans med den andra personen ser man, och märker upp bilder under 90 sekunder. Endast om de båda personerna använder samma ord om samma bild delas det ut poäng. Vitsen är att Google då, med säkerhet, kan matcha ihop ett ord med en bild.

Poängen i sig är inte värda någonting. Men om man skrapar ihop tillräckligt många så hamnar man i en topplista. Med andra ord ett smart sätt att få folk att arbeta gratis.

Spelet är lite beroendeframkallande, så det dröjer nog inte länge innan kvaliteten på Googles bildsök förbättras markant. Som vanligt ett smart drag av Google.

Nu är det din tur: Arbeta gratis åt Google

Andra bloggar om: , ,

Ett svar to “Märk upp Googles bilder och få poäng”

  1. Beta Alfa 2.0 » Google Image Labeler förenar nytta med nöje Says:

    […] Hos Webbsnack läser jag att Google har börjat etikettera bilderna i sitt bildsök. För att inte de själva skall behöva sitta vakna dygnet runt med etikettsättandet tar de besökarna till hjälp i form av ett slags spel – Google Image Labeler. […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: