Skapa obegränsat med e-postadresser hos Gmail

Gmail har en intressant finess som innebär att du kan lägga till ett plustecken (+) efter din e-postadress. All din e-post hamnar ändå i din inkorg. På engelska kallas detta för ”plus-adressing”, alltså plusadressering. I praktiken innebär plusadressering att du kan skapa obegränsat med e-postadresser.

Så här fungerar det: säg att din adress är magnus@gmail.com. Du vill nu lätt kunna särskilja på mejl som skickas till ditt jobb och mejl som skickas till dig privat. Lägg till ett plustecken på din e-postadress så att den blir magnus+jobb@gmail.com. Sedan lägger du till ett filter som du kallar för jobb (detta gör du under inställningar->filter). All ny e-post som kommer till magnus+jobb@gmail.com kommer då automatiskt att filtreras.

För att ovanstående skall fungera måste du tala om för dina kunder/kollegor att de skall skicka till din nya adress magnus+jobb@gmail.com.

Det finns även andra användningsområden med plusadressering:

  • Ta reda på vem du får skräppost från. Använd plusadressering när du fyller i formulär online, och se till att varje webbsajt får en särskild plusadress. Börjar du sedan få skräppost kan du lätt se vem det är som är avsändare samt skicka e-posten direkt till papperskorgen.
  • Direktarkivering. Får du ofta e-post som du inte läser? Det kan exempelvis vara nyhetsbrev eller mailinglistor. Se till att plusadressera och ställ sedan in i Gmail att just den e-posten skall arkiveras på direkten. På så sätt hamnar aldrig e-posten i din inkorg – men du kan fortfarande nå den via ditt Gmail arkiv.

Andra bloggar om: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: