Mozilla vädjar: Ladda inte ner Firefox 2.0 än!

Uppdatering: Nu går det bra att ladda ner Firefox 2.0.

Mozilla vädjar nu till sina användare – ladda inte ner Firefox 2.0 än!

Mozilla får bandbredd donerat från ett hundratal olika speglande ftp-servrar. Det tar tid att distribuera ut Firefox filerna till alla dessa speglingar. För att alla skall hinna bli uppdaterade i tid till Mozillas officella release måste Firefox-filerna börja distribueras ut i god tid. Detta är anledningen till att det redan nu går att ladda hem Firefox 2.0.

Firefox har miljontals användare och det finns därför inte någon enskild server som klarar av all trafik. De officiella länkarna från Mozilla är smarta nog att skicka varje användare vidare till en spegel som fortfarande har ledig bandbredd.

Mozillas problem är när olika webbsajter länkar direkt till en viss ftp-spegling. Då får just den servern så mycket trafik att den inte klarar av trycket. Dessutom länkar många webbsajter (som exempelvis Slashdot) direkt till Firefox på ett visst språk eller till ett visst operativ system. Detta gör att många laddar ner fel program.

Läs mer:

Andra bloggar om: , , ,

2 svar to “Mozilla vädjar: Ladda inte ner Firefox 2.0 än!”

  1. Beta Alfa 2.0 » Firefox 2.0 kryper ut ur sitt gryt Says:

    […] Nya Firefox version 2.0 dök upp lite tidigare än premiären, något som de sedan fick bemöta med en “antirelease” istället för pressrelease. Nåväl. Nu kommer den och bloggen Webbsnack sätter fingret på nyheterna på ett utmärkt sätt. […]

  2. Alla nyheter i Firefox 2.0 - med skärmdumpar « Webbsnack Says:

    […] Uppdatering: Mozilla vädjar till sina användare att avvakta med att installera Firefox 2.0 tills det skett en officiell release. […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: