Sura pirater i kampanj mot Perspektiv Bredband

Sura PiraterBredbandsleverantören Perspektiv Bredband blockerade häromdagen kommunikationen mellan deras kunder och allofmp3.com. Detta efter påtryckningar från danska antipirater och trots att innehållet på allofmp3.com inte är olagligt enligt svensk lag.

Nu startar Piratbyrån och The Pirate Bay en gemensam kampanj där de själva blockerar Perspektiv Bredbands kunder. De uppmanar även andra webbsajter att blockera kunderna och tillhandahåller ett (onödigt krångligt?) php-script som man kan lägga in på sin egen hemsida.

”Denna typ av internetcensur är ett första steg mot en mycket farlig och destruktiv utveckling vilken ingen som värnar om internet vill se. Det är inte allofmp3.com i sig som vi värnar om. Ärligt talat håller vi med Perspektiv Bredband om att det finns andra, bättre alternativ. Men detta är första sprickan i en damm som håller borta flodvågor av skit som vill välla ut över Internets öppna landskap.”

Frågan är om blockering som svar på blockering är rätt väg att gå. Motivet är så klart att få kunder att byta internetleverantör. Men hur många kan/har möjlighet att göra det? Uppsägningstiden på abonnemanget är för övrigt 3 månader. De flesta kunder kommer nog att behålla leverantör och utestängas från delar av webben. Så jag gissar på att kulan missar målet i detta fall.

Kampanjen har redan fått stor uppmärksamhet internationellt – så ur det perspektivet kan det vara bra marknadsföring för Piratbyrån och The Pirate Bay.

Läs även Perspektiv Bredbands motiv till blockeringen.

Andra bloggar om: , , ,

Annonser

Ett svar to “Sura pirater i kampanj mot Perspektiv Bredband”

  1. Webbsnack Perspektiv Bredband upphäver blockering av rysk webbsajt « Says:

    […] Populära inlägg Strippa blottarsajten RatsitInternet Explorer 7 är härSkapa ett Gmail konto utan inbjudanSnart mer rymdbilder i GoogleAlla nyheter i Firefox 2.0 – med skärmdumparModifierad XBOX – en billig multimediamaskinNågra nyheter i Firefox 3Google hjälper dig att ladda ner musik olagligtSura pirater i kampanj mot Perspektiv BredbandMozilla Thunderbird 2 Beta 1 finns för nerladdning1,3 miljoner fildelare i SverigeSå fixar du automatisk rättstavning i Firefox 2 […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: