Google lanserar patentsök

Google har lanserat en ny tjänst där man kan söka efter amerikanska patent. Det går bland annat att söka på patentnummer, patentnamn, uppfinnare, datum och olika typer av klassificeringar.

När man väl har hittat ett patent kan man se dess beskrivning, bilder och relationer till andra patent. Det går också att söka vidare inom patentet.

Än så länge finns det ca 7 miljoner patent i Googles databas. Förhoppningsvis lägger de även till svenska patent så småningom. Svenska patent söks annars bäst via Svensk Patenttidning.

Googles patentsök använder samma teknik som Google Book Search. Det går att scrolla sig genom patenten och zooma in på text och bilder, ungefär som i ett PDF-dokument.

Häromdagen fick jag information om Aerogrow, en ny typ av hushållsmaskin som hjälper dina kryddor, sallader, m.m. att växa 5 gånger så snabbt – och dessutom kostar under 1000-lappen. För bra för att vara sant tänkte jag. Men lite sökningar avslöjade bra recensioner från Amazon.coms kunder. Via Google News upptäckte jag att bland annat CNet skrivit bra recensioner. Med hjälp av Googles patentsök hittade jag nu dessutom Aerogrows patent.

Aerogrow kanske blir en julklapp till mig själv nästa år. I år är den nämligen slutsåld…

Prova Google Patent Search. Skriv gärna en kommentar om du hittar någonting intressant!

Andra bloggar om: , , ,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: