Google Notebook avslöjar privat information

Nu går det att söka bland sina egna, och andras anteckningar i Google Notebook. Jag är inte säker på varför man skulle vilja söka i andras anteckningar, men nu är det möjligt. När man skapar sin anteckningsbok så är den från början privat, det krävs att man själv väljer att den skall vara publik för att andra skall kunna se den och för att den skall dyka upp i sökresultatet.

Problemet uppstår när vissa människor inte förstår att deras anteckningsbok är publik. Den här anteckningsboken har exempelvis en lista med e-postadresser och lösenord. Den här anteckningsboken hade förut ett Social Security Number (motsvarande personnummer). Ägaren har nu tagit bort informationen, men Google har fortfarande en cachad version tillgänglig.

Via Google Notebook Search är det även lätt att hitta serienummer. Den här anteckningsboken innehåller mängder med direktlänkar till piratkopierade program.

Det här inlägget får mig att tänka på Googles kodsök avslöjar WinZips serienummer. Uppenbarligen går det att missbruka Googles olika sökverktyg på olika sätt. Vilket ansvar bär Google?

Andra bloggar om: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: