Sovrat.se inför vinstdelning

Bokmärkessajten Sovrat.se lanserar nu vinstdelning. Det innebär att den som hjälper till att skapa innehåll genom att posta länkar får betalt för de Google Adsense-annonser som visas i samband med länken.

”Vad jag vet har något sådant inte gjorts i Sverige tidigare” säger Martin Lindkvist på Sovrat.se

För att kunna tjäna pengar gäller det att posta riktigt bra länkar, länkar som lockar många besökare. Det skulle i sin tur leda till en kvalitetshöjning av innehållet på Sovra.se. Vissa bloggar kanske även börjar slussar vidare sina besökare till Sovrat.se i jakten på pengar. Det skulle i så fall leda till att Sovrat.se även får fler besökare.

Men, min misstanke är att de flesta som redan idag har Adsense-annonser på sina bloggar förmodligen inte kommer känna sig manade att slussa vidare sina besökare just av anledningen att de får vinstdelning.

”For anyone to break into the revenue bracket of 25 – 50 kr/year it would demand a user base slightly larger than making it to the first page with 3 friends.”, en intressant aspekt från lab:kloud9

För den vanlige Sovrat användaren är det nog inte värt att registrera ett AdSense-konto endast av denna anledning. Google kräver dessutom att man har en egen webbsajt (blogg eller annat) för att man skall få börja tjäna pengar.

Till Sovrat.se

Uppdaterat: Här finns mer information om hur det fungerar. 

Andra bloggar om: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: