Litar du på Google?

De senaste dagarna har flera Google-kritiska sidor varit väldigt populära på Digg. Bland annat hittar jag Google as Big Brother och Do Google’s ‘tips’ make you lose trust?

Den första sidan handlar tar bland annat upp 9 punkter som kvalificerar Google till att få Big Brother priset. Varför vill Google att deras kaka skall sparas i din dator tills 2038. Vad gör Google med all information de sparar undan och varför talar de inte om hur länge informationen sparas?

Den andra sidan tar upp ett problem med de tips man får när man söker på Google. Google promotar ofta sina egna tjänster högst upp om det finns möjlighet. En av grundarna till Firefox tycker att detta leder till ett problem med trovärdigheten.

Bloggen GigaOm har uppmärksammat den senaste trenden och frågar därför sina besökare om de litar på Google. Så här ser resultatet ut när 364 personer har svarat:

 • I trust Google more than others, 35%
 • Google is the new Microsoft, so why trust them, 32%
 • Trust is for suckers, 32%

Författaren avrundar med följande tänkvärda ord: ”When it comes to trust, in these cynical times, do we really trust anything, anyone or any corporation? I don’t… do you?”

Vem litar du på?

Andra bloggar om: ,

4 svar to “Litar du på Google?”

 1. larsjo Says:

  Det är klart att man har funderat, men Google erbjuder tjänster som är bättre än vad andra har att erbjuda så i min avvägning har jag valt att lita på Google.

 2. Beta Alfa » 4+2 Says:

  […] Lars Olofsson: LO:s hemsida hackad Webbsnack: Litar du på Google? […]

 3. Webbsnack Google gör användardata anonym « Says:

  […] Gmail. All denna information har de tidigare sparat för all framtid, vilket har varit ett bekymmer för alla som värnar om den personliga […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: