Så stänger du av Googles Personliga sökning

När du skapar ett Google-konto får du automatiskt tillgång till ett antal Google-tjänster, däribland ”Personlig sökning” (Personalized Search).

Personlig sökning innebär att Google sparar information om dina aktiviteter på Google, bland annat dina sökfrågor, vilka resultat du klickar på samt datum och tid för dina sökningar. Google skriver dessutom ”Med tiden kan tjänsten komma att använda ytterligare information om dina aktiviteter på Google eller annan information som du anger.”

Om du känner dig oroad för att Google känner till all denna information om dig så går det att avanmäla sig från tjänsten. Här är länken. Du måste vara inloggad innan du klickar:

https://www.google.com/accounts/DeleteService?service=hist

Är du osäker på om du är ansluten eller ej kan du kontrollera detta i listan över dina Google tjänster.

Via: Google Blogoscoped

Andra bloggar om: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: