Google blir mer och mer personligt

De som använder sin personliga sida (google.com/ig) på Google har kanske märkt att den blivit ännu mer personlig. Enligt Googles blogg har de nu börjat använda sig av data från sökhistoriken för att göra sidan ännu mer personlig. Själv har jag inte haft möjligt att prova detta eftersom jag stängt av Personlig sökning.

Som bekant sparar Google undan alla dina sökningar och klick och har sedan lång tid använt den informationen för att bland annat göra dina sökresultat mer personliga. Men en nyhet, som jag hittade bara av en slump, är att Google nu även börjat använda sig av information från andra Google tjänster för att göra sökresultatet ännu mer personligt.

Så här skriver Google ”Right now, we’re using information from Google Search History, Google Bookmarks and your personalized Google homepage, among other services that are tied to your Google Account. At this time, your Gmail and AdWords information will not be used to personalize your experience.”

Det nya är alltså att Google inte bara använder sig av sökhistoriken utan även från Google Bookmarks och Personalized Google. Jag tolkar ovanstående citat som att Google i framtiden kommer att använda information från Gmail och AdWords i samma syfte. De sökresultat du får upp i webbsökningen kan alltså komma att bero på vilken e-post du skickat samt vilka annonser du klickat på.

Andra bloggar om: , , , ,

Annonser

Ett svar to “Google blir mer och mer personligt”

  1. Beta Alfa » Bildt, Bert, Bob och blogg Says:

    […] Webbsnack kan du läsa mer om din sida på Google. Läs om att de sparar dina sökningar och vad du kikar på […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: