Kontinuerligt växande sökresultat förenklar webben

En av finesserna i Google Reader är att man kan bläddra genom sin lista av poster/nyheter utan att behöva klicka på ”Nästa”-knappen. Posterna laddas in automatiskt när man läser. Det är väldigt smidigt och sparar en hel del tid.

CustomizeGoogle, som är ett tilläggsprogram till Firefox, har nu en ny finess som fungerar på motsvarande sätt, men för det vanliga sökresultatet i Google. Så fort du kommer till slutet av sökresultatet så laddas nästa sida automatiskt in och läggs till på den sida du är på. Rent teoretiskt kan du alltså få flera miljoner träffar på samma sida. Utan att behöva klicka.

Kontinuerligt växande sökresultat är någonting som jag tror att vi kommer att få se mer av framöver. När man väl provat det så är det svårt att gå tillbaka till det ”gamla” sättet.

Uppdaterat: Det finns även ett script till Greasemonkey som kan skapa växande sökresultat på flera olika sökmotorer (Yahoo, Wikipedia, YouTube, del.icio.us, Twitter, Digg m.fl). Mer information om det hittar du här.

Andra bloggar om: , , , ,

2 svar to “Kontinuerligt växande sökresultat förenklar webben”

  1. Beta Alfa » Sex länkar Says:

    […] Jönsson: Lokal-tv: från nödvändigt ont till bra affär Webbsnack: Kontinuerligt växande sökresultat förenklar webben Politikerbloggen: Söker fler medarbetare i Göteborg/Malmö Dagens Media: Rino Rotevatn, […]

  2. Förbättra Google « När du saknar ord Says:

    […] (Via Beta Alfa och Webbsnack) […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: