The Simpsons Movie

I onsdags var jag på en förhandsvisning av The Simpsons Movie. Recensionerna börjar nu dimpa ner i många tidningar, och vad jag har sett har den fått väldigt bra kritik.

Filmen var både underhållande och överraskande. Filmen tar också, på ett roligt sätt, upp aktuella ämnen. Bland annat är miljön ett genomgående tema.

Det första som händer är att Ralph sjunger med till 20th Century Fox-introduktionen. Detta gör att man omedelbart hamnar i rätt stämning!

Jag tycker att Jane Magnussons recension i DN var väldigt träffande, men avslöjar lite för mycket om innehållet i filmen (se även Varning!). I första stycket har hon ett faktafel. Alla som sett trailern vet att man inte alls får se Barts snopp i restaurangsfönstret…

barts-snopp.jpg

Däremot dyker snoppen upp på ett underhållande sätt när man minst anar det! Mer än så säger jag inte. Här är förresten en trailer:

Jag har nog sett alla avsnitt av tv-serien The Simpsons. Jag såg faktiskt det första avsnittet sändas när jag var på semester i USA 1989. De flesta avsnitten är riktigt roliga, men en del avsnitt är tyvärr ganska tråkiga. Filmen är dock av väldigt hög kvalité, och den gör sig väldigt bra på bioduken.

Filmen har premiär idag, så skynda dig att skaffa biobiljetter (eller vänta några dagar och ladda ner den eller ladda ner den)!

Här är de recensioner jag lyckats hitta i olika svenska dagstidningar

Andra bloggar om: , , ,

Annonser

3 svar to “The Simpsons Movie”

  1. Mia Says:

    Uhm, kan du lägga in en ”varning spoiler” notis för folk som kanske inte vill veta det sista som händer innan de sett filmen själva? tack.

  2. Webbsnack Says:

    Jag har ändrat mitt inlägg. Men faktum är att jag inte avslöjat någonting särskilt. Och absolut inte mer än vad dagstidningarna skrivit.

  3. Johanna Says:

    Tack att det itne bara är jag som tycker att dn’s recension var att avslöja för mycket. Jag har iofs sett filmen men jag blev ändå sur eftersom hon liksom förstörde min bild och min upplevelse av den.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: