Googles integritetspolicy nu på video

Förmodligen är det inte många som läst Googles integritetspolicy. Därför gör nu Google ett försök att nå ut med informationen så att även YouTube-generationen kan ta del av den. Förmodligen är detta grepp även ett svar på den studie som visade att Google är sämst på integritet.

Google har gjort en video där dem beskriver vilken information dem lagrar om dig. Och visst ser processen ganska oskyldig ut när Google beskriver den?

Observera: Som användare får man Googles kaka så fort man går in på någon sida på Googles domäner. Den sätts alltså inte bara, som damen i videon vill få oss att tro, för att spara inställningar. Främsta syftet från Googles sida är just att ge varje webbläsare ett unikt ID så att de kan koppla ihop alla sökningar som just den webbläsaren gjort.

Och precis som damen säger, så lagras IP-adressen tillsammans med kakan i 18 månader. Med hjälp av IP-adressen kan med hjälp av operatören ta reda på vem som gjort alla sökningar. Och vad händer när denna information läcker eller hamnar i fel händer? Det har hänt förut och kommer säkert att hända igen.

Google borde låta varje användare själv få bestämma om han/hon vill att Google skall lagra någon information om vad just han/hon sökt på. Ge användarna total kontroll. På det området finns det andra sökmotorer som kommit längre än Google.

Jag vill appropå detta passa på och tipsa om en dokumentär från CNBC som heter ”Big Brother, Big Business”.

Och som många säkert redan vet finns det flera sätt att göra Googles kaka anonym. Det enklaste sättet är nog att använda ett tillägg till Firefox som heter CustomizeGoogle.

Andra bloggar om: , , ,

Annonser

Ett svar to “Googles integritetspolicy nu på video”

  1. Google och integritet - fördjupning och lästips « Webbsnack Says:

    […] Googles integritetspolicy nu på video […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: