iPhone – årets pryl 2007 enligt DNs läsare

DN utsåg idag iPhone som årets pryl. 31 procent av DNs läsare röstade på iPhone i konkurrens med platt-tv, miljöbil, kolsyreapparat och GPS-mottagare.

Att iPhone skulle bli årets pryl tycker jag var lite otippat eftersom den ännu inte säljs i svenska butiker. Vill man köpa en iPhone är man tvungen att vända sig till Blocket eller Tradera. På Blocket och Tradera ligger priserna för en upplåst iPhone på ca 5-6000 kr. Köper man telefonen från USA blir det billigare, men det är lite svårt att få den levererad till Sverige och dessutom måste man vara lite tekniskt lagd för att kunna knäcka de lås som skall förhindra användning i Sverige.

Själv har jag en iPhone sedan november och jag är väldigt nöjd. Jag har fixat och trixat med den så att den fungerar med mitt abonnemang på Tele2. Jag kan även installera vilka program jag vill (det finns mängder med program att välja på). Så här ser mitt ”skrivbord” ut just nu:

snap_205131.jpg

Frimärket symboliserar e-post och Firefox-ikonen leder till webbläsaren Safari. Jag är mer van vid Firefox symbolen, därför bytte jag ikon.

Som sagt är jag väldigt nöjd. Det känns som om Apple har tänkt på det mesta och att telefonen är väldigt genomarbetad. Dessutom känner jag mig trygg med att Apple då och då släpper uppdateringar för att fixa eventuella buggar och släppa nya features.

Det som jag upplever som största nackdelen är att den svenska ordlistan inte fungerar så bra. Den fungerar så pass dåligt att jag själv arbetar på att ta fram en bättre ordlista. Har du en iPhone så kan du följa mitt arbete och ladda ner min ordlista från http://svenskiphoneordlista.wordpress.com. Så småningom kommer så klart iPhone att släppas i Sverige, och då följer det med en svensk ordlista. Oavsett vad som händer så kommer problemet att lösa sig framöver.

En annan sak som jag saknar är stöd för 3G. Men GPRS fungerar hyfsat så länge man håller sig till sidor som är anpassade för mobilen.

Jag har inte skrivit så mycket om iPhone än på den här bloggen – men kanske blir det ändring framöver. Vi får se.

Har du en iPhone, funderar du på att skaffa en eller tycker du att iPhone är för hypad? Skriv gärna en kommentar!

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Annonser
Publicerat i Hårdvara. 5 Comments »

5 svar to “iPhone – årets pryl 2007 enligt DNs läsare”

 1. Andy Says:

  sparar till iphone så jag skla skafa en!!!!

 2. Nicklas Berglund Says:

  Någon som ve när Iphone kommer att börja säljas i Sverige?

 3. martin Says:

  oh, jag vill så gärna ha en iPhone efter att ha läst här på bloggen!

  MEN, fine – jag kan gärna köpa en mobil ifrån USA och köra jailbreak och så.

  MEN 1: kanske att svenska iPhone blir annorlunda hårdvarumässigt vilket kanske kan vara värt att vänta på (3g?)

  MEN kanske när man ändå får en ”helsvensk” iPhone så vill man kanske ändå jailbreaka den och köra alla goa appz till den.

  så jag är kluven, och väntar lite till på att den ska släppas här i sverige.. å så väntar jag lite till.. och lite till.. ja usch ja

 4. Webbsnack Says:

  Så tänkte jag också. Men jag skaffade en iPhone nu. Och sedan när det kommer en 3G kan jag ju bara sälja den jag har nu och köpa en med 3G – om jag vill. Så tänkte jag.

 5. pontus Says:

  Jag fick precis min iphone och undrar hur du fixade tele2 inställningarna.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: