Twingly blir fritt från skräp

En sak som har fått mig att föredra Knuff jämfört med Twingly är att Knuff inte har så mycket skräpbloggar som dyker upp.

Twingly har i flera avtal gått med på att inte filtrera bort bloggar, vilket givetvis haft en negativ effekt vad gäller skräppostningar. Både jag och andra har reagerat mot detta och kommit med förslag på hur problemet med skräp på Twingly skall lösas.

Men nu verkar Twingly själva ha kommit på en utmärkt idé. Idén bygger på att riktiga bloggar aldrig länkar till skräpbloggar. Genom att utgå ifrån några riktiga bloggar och se vart dem länkar så får man en ny lista med riktiga bloggar. Även den går man igenom och ser vart dem länkar. Denna iteration går man igenom ett antal gånger och får till slut en lång lista med bloggar. Det är dessa bloggar som i slutändan får vara med i Twingly.

Har man en helt ny blogg så gäller det alltså att få en länk från en av dem ”betrodda” bloggarna för att få dyka upp i Twingly (det är min egen tolkning).

Jag vet inte hur detta sätt att bekämpa spam/skräp fungerar i förhållande till dem avtal som finns, och som Primelabs tidigare hänvisat till. Men jag förmodar att det inte är något problem.

Vi får se hur det nya sättet att bekämpa spam fungerar i praktiken. Jag hoppas verkligen att det fungerar. Google använde sig i början av Dmoz för att hitta sidor av hög kvalité, och därefter följa länkar och iterera, precis som Twingly nu gör. I Googles fall så räckte det inte riktigt till. Google har idag mängder av olika algoritmer för att bekämpa spam…

I samma post från Primelabs så framgår även att Twingly snart kommer att få en ny förstasida, mer fokuserad på sök. Även där kan man prova att söka spam-fritt

twingly.jpg

Bra jobbat Primelabs!

Andra bloggar om: , , , , , ,

Annonser

2 svar to “Twingly blir fritt från skräp”

  1. Om Knuff.se, Twingly.com och bloggsökmotorer i allmänhet « Johan Larsson Says:

    […] kanske det är dags att avslöja, för de som ännu inte har listat ut det, att det är exakt så knuff.se har fungerat under de senaste åren. Det är en mycket bra metod […]

  2. Bloggspam i procent « Webbsnack Says:

    […] Twingly blir fritt från skräp […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: