Enklare än någonsin att skaffa svensk iPhone

Jag har haft en iPhone i några månader och jag är väldigt nöjd med den. Alla som jag visat upp den för verkar också vilja ha en. Så jag tänkte skriva ett kort inlägg om hur man gör för att skaffa en iPhone.

Som bekant går den ännu inte att köpa av Apple i Sverige. Men det går många obekräftade rykten om att den kommer till Sverige någon gång under 2008. När den väl kommer till Sverige så kommer den både att vara operatörsbunden och dyr. Vill du skaffa en billigare iPhone som inte är knuten till en viss operatör kan du redan nu köpa en.

Detta bör du känna till

Det du bör känna till innan du köper en iPhone är tre begrepp. Jailbreak, upplåsning och OOTB.

 • Jailbreak innebär att du kan installera valfria program och spel. Och ja, det finns redan hundratals program som du lätt kan installera.
 • Upplåsning innebär att du kan använda din iPhone med valfri operatör. En upplåst telefon kan du både ringa och SMS:a med.
 • OOTB står för ”Out Of The Box” och innebär att telefonen kommer direkt från kartongen.

Ditt mål är att ha en iPhone som är både jailbreakad och upplåst.

Det finns två modeller av iPhone, en 8 GB och en 16 GB. 8 GB kostar i USA $399 (ca 2600 kr) och en 16 GB kostar $499 (ca 3250 kr). Jämför detta med att betala 1 kr för en ny telefon i Sverige och därefter 150 kr per månad i 18 månader – det ger en totalsumma på 2700 kr. Då får du så klart inte alla finesser som finns i iPhone. Men det kan vara intressant att sätta priset i ett sammanhang.

Så, hur gör du då för att skaffa en iPhone?

Det enklaste är att surfa iväg till Blocket eller Tradera och söka på iPhone. Priserna ligger mellan 5000 och 6000 kronor. Här kan du få en iPhone som redan är både jailbreakad och upplåst.

Ett annat sätt är att köpa från International Orders. Där ligger priserna för en jailbreakad och upplåst iPhone mellan $600 och $700, beroende på vilken version du vill ha. Vill du ha en OOTB iPhone är priset $499 (ca 3250 kr) eller $606 (ca 4000 kr).

Ett tredje sätt att köpa är från amerikanska Ebay. Där ligger priserna lite lägre än International Orders. Kontrollera att säljaren har fått bra betyg av andra köpare. Och kontrollera även frakten!

Det absolut billigaste sättet att skaffa en iPhone är att köpa en i USA, direkt från en Apple-butik eller från Apples amerikanska hemsida. Att tänka på när du handlar från Apple är att du max får köpa 5 iPhones per kreditkort. Och ja, man måste betala med kreditkort. Se även till att du köper en iPhone utan abonemang. Köper du från Apples amerikanska hemsida måste leveransadressen vara amerikansk.

Köpa OOTB eller färdig jailbreakad och upplåst?

Jag rekommenderar dig att köpa en OOTB iPhone. Det är inte längre så krångligt att jailbreaka och låsa upp iPhone. Och det är egentligen det jag syftar på med rubriken på detta inlägg. Sedan några dagar tillbaks finns ett enkelt verktyg som heter ZiPhone som enkelt kan jailbreaka och låsa upp alla nya iPhone.

Det enda du behöver göra är att följa dessa två illustrerade guider!

Om du tycker att guiderna verkar vara krångliga – köp då en iPhone som redan är jailbreakad och upplåst.

Sista steget – gör din iPhone svensk!

Jag utgår från att du nu har köpt dig en iPhone och att du jailbreakat och låst upp den (om inte, vad väntar du på?). Nu vill du kanske att alla menyer skall vara på svenska, att iPhone känner igen svenska telefonnummer och att din ordbok skall ge dig förslag på svenska ord (utan rasism och sexism).

Gör så här:

 • Lägg till http://www.ifun.se/swe i dina Sources i Installer. Installera därefter ”Svenska menyer” och ”Svenska nummer”. Installer är ett program som följer med din telefon när du jailbreakar den. Med hjälp av Installer kan du installera mängder av program och spel.
 • Att få ordlistan att fungera är lika lätt. Lägg till http://iphonedict.com/rep i dina Sources i Installer och installera ”Swedish Keyboard Dictionary”. Här finns instruktioner. Ordlistan är skapad av mig och mer om dess funktionalitet hittar du på iPhone Keyboard Dictionaries under svensk ordlista till iPhone.

Forum och bloggar

Vill du lära dig mer och följa de senaste iPhone-nyheterna? Då rekommenderar jag framförallt forumet 99.se/iphone och bloggen www.ifun.se. Även bloggen iPhoneInfo.se är snabb med att leverera senaste nytt.

Och sist, men inte minst, så finns Apples utmärkta filmer där du kan se hur en iPhone fungerar.

Lycka till!

Andra bloggar om: , , , , , ,

Publicerat i Hårdvara. 14 Comments »

14 svar to “Enklare än någonsin att skaffa svensk iPhone”

 1. Mr Manolo Says:

  Riktigt bra sammanställning. Respekt!

 2. Plastic Helmet Says:

  Fasen vad det suger i iphonetarmen nu…. När ska man släppa en svensk version? Å andra sidan är det kanske läge att köpa en internationell i alla fall för att slippa dyra och jäkliga abonemang man inte vill ha? Din guide lät tillräckligt mänsklig. Är bara fundersam på hur Apple ser på de som fuskar till det. Kommer man att fortsätta djäklas så telefonen inte funkar med uppdateringer etc..?

 3. Webbsnack Says:

  Uppdateringar från Apple skall man akta sig för tills man får annat besked. Att uppdatera är alltid valfritt. Själv körde jag första versionen väldigt länge. Först när det var helt riskfritt att uppdatera så uppdaterade jag. Nu kör jag senaste versionen, och det fungerar finemang.

 4. Tänk snabbare, jobba smartare! | Småföretags marknadsföring Says:

  […] affärer och teknik. Fixa hörlurar eller högtalare till datorn. Köp en iPhone (se tips), skapa ett konto på iTunes Store och se vad enkelt det är att köpa musik. Fortsätt sedan med […]

 5. Sanz Says:

  Alltså jag förstår inte riktigt. Jag går in på Sources och vill knappa den hemsidan som har angivits i texten. Men jag vet inte hur. finns bara info om några packet.

 6. Ny iPhone innehåller både 3G och svensk ordlista! « Webbsnack Says:

  […] Enklare än någonsin att skaffa svensk iPhone […]

 7. Avtal klart - iPhone snart i Sverige « Webbsnack Says:

  […] Enligt ett pressmeddelande från TeliaSonera är nu ett avtal klart med Apple om att sälja iPhone i Sverige. “TeliaSonera har skrivit avtal med Apple om att introducera iPhone i Sverige, […]

 8. magnetism Says:

  Fan va skönt äntligen svenska menyer, tack som fan!! Bra jobbat! 🙂

 9. Kjell kriminell Says:

  Inte går det att köpa en 3G Iphone. Syrran är nu i NY Apple-store och kan bara köpa en nalle med amerikanskt abonemang. Fan vad detta suger. Skall det vara så J#” svårt att få tag på telefonen.

 10. Karl Says:

  Hej! undrar bara hur man gör för att skaffa svenska menyer på en Iphone köpt ifrån USA?

 11. Jacob Says:

  Är inne på International-Orders.com och där finns det två olika iPhone, Apple iPhone 3G och Apple iPhone 3G Worldphone. Är det någon skillnad? Dom kostar iaf lika mycket.

 12. Anders Says:

  Är det någon som vet hur man får hiphone mini på svenska?
  Skall ge den till min dotter så svensk meny underlättar för henne!

 13. Mats Says:

  Hej undrar lite över om det går att få svensk meny i en sciphone i68?

 14. http://37thvannats.com Says:

  Thanks a lot for publishing Enklare än någonsin att skaffa svensk iPhone Webbsnack, I
  had been searching for anything very similar and was relieved to acquire the advice by this particular post.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: