Ny iPhone innehåller både 3G och svensk ordlista!

Det har gått många rykten kring en ny iPhone från Apple, och om den skall innahålla 3G eller ej. I natt gjordes dock upptäckten att iPhones nya firmware 2.0, iPhone SDK Beta 5, innehåller en inställning där man kan stänga av och sätta på 3G!

[källa Engadget]

Apple har själva sagt att det nya firmwaret kommer att släppas i juni 2008. Nu när den nya 3G-inställningen upptäckts, så får man förmoda att en ny iPhone med 3G stöd ser dagens ljus i samband vid samma tillfälle. Amerikanska bloggar spekulerar i att releasen kommer att ske den 9:e juni 2008 på Apple’s World Developer Conference.

Apple Store har dessutom tillfälligt slutat sälja iPhone – vilket ytterligare indikerar att någonting är på gång. Många tror att säljstoppet beror på att Apple vill tömma sina lager innan lanseringen av den nya telefonen.

Skärmdump från Apples amerikanska hemsida, 2008-05-11

Jag har som bekant en iPhone. Det enda som jag verkligen saknat är stöd för 3G. I övrigt är jag extremt nöjd med min iPhone. Den är enkelt att använda samtidigt som den har många finesser – hur många telefoner klarar av den ekvationen?

En annan sak som är av betydelse för oss svenskar, är att firmware 2.0 även innehåller stöd för svenska. Det innebär bland annat svensk ordlista (inget hack behövs), svenska menyer och svenska formatteringar.

Än så länge finns det tyvärr inte något svenskt tangentbord (med Å-, Ä- och Ö-knappar) – men det kanske kommer.

Ännu är det inte någon som vet när iPhone kommer att lanseras i Sverige. Men som synes på denna bild har iPhone redan erövrat världen. Rödmarkerade länder har, eller kommer att få, iPhone inom kort [källa CCN].

Klicka för förstoring!

Lästips:

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , IDG

Annonser

2 svar to “Ny iPhone innehåller både 3G och svensk ordlista!”

  1. Hjalmars it-blogg » Köpläge i APPL igen Says:

    […] drar igång marknadsföringsmaskinen igen. Samma teknik som vanligt, nya funktioner, “brist” på produkter och hype hype […]

  2. Avtal klart - iPhone snart i Sverige « Webbsnack Says:

    […] Ny iPhone innehåller både 3G och svensk ordlista! […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: