Hamna i topp hos Google

NyTeknik har satt igång en intressant artikelserie som handlar om sökmotoroptimering. Artikeln speglas även i DN.

I första delen beskrivs hur man gör för att sökmotoroptimera sina sidor för frasen ”Hamna i topp hos Google” (klicka för att söka).

Någonting som artikeln helt har missat är att bloggar har fördelen att redan vara ganska väloptimerade för sökmotoroptimering. Så de tips som skrivs i artikeln får man ofta ”gratis”, bara genom att använda sig av ett bloggverktyg som WordPress, Blogger eller TypePad.

Det är därför inte helt konstigt att många bloggar redan tagit artikelserien som en uppmaning att sätta NyTeknik (och DN) på plats genom att själva optimera för frasen ”Hamna i topp på Google”, och på så sätt hamna först.

Just nu ligger NyTeknik faktiskt etta. Men det är svårt att veta varför. Kanske får de draghjälp från företagen Relevant Traffic och Resultat Media, som verkar ha sponsrat artikeln? Eller kanske är det bara tillfälligt? Jag spår dock att NyTeknik redan inom en vecka blivit passerad av bloggar.

För övrigt, är verkligen det här ett bra tips?

Däremot varnar Relevant Traffic för att skriva in namn på kändisar eller liknande för att locka besökare. Google betraktar genast detta som ”spam”, vilket saboterar chanserna att hamna i topp hos Google.

Så Relevant Traffic menar alltså att namn på kändisar eller liknande skulle räknas som spam? Undrar om det finns någon bevisning för detta. Och jag undrar dessutom om kändisar såsom Michael Jackson och Britney Spears kanske borde avrådas från att starta personliga bloggar? Det vore även bra att få reda på vad ordet ”liknande” innebär i Relevant Traffics råd. Är det folk som liknar kändisar? Det är ju bekant att Google kan känna igen ansikten 😉

Eftersom DN speglar texten hos NyTeknik skall det även bli intressant att se vem av de två som hamnar i topp hos Google. Detta beror nog lite på hur Google hanterar sidor med exakt samma innehåll. Google brukar förresten själva säga att man kan bli straffad just av denna anledning:

I en del fall dupliceras dock innehåll tvärs över olika domäner i ett avsiktligt försök att manipulera rankningarna i sökmotorerna eller få mer trafik. Vilseledande metoder som denna kan leda till att en användare ser i stort sett samma innehåll upprepas inom en uppsättning sökresultat, vilket kan ge en negativ upplevelse.

Här är några andra bloggar som försöker hamna i topp hos Google:

Andra bloggar om: google, seo, dn, dagens nyheter, nyteknik, sök, internet, sökmotorer, optimeringar, optimering, sökmotoroptimering, tävlingar, tävling, sökmotortävlingar, bloggar, bloggosfären, söktermer, sökord, sökning, sökes, sökmotorpositionering, sökmotorpositionering, sökmotorsoptimering, sökmotor, blogg, bloggning, wordpress, blogger, typepad, tips, blogga, bloggosfären

3 svar to “Hamna i topp hos Google”

  1. Tim Says:

    Relevant Traffic syftar nog på att skriva ned kändisars namn med syftet att få mer trafik. Irrelevanta nyckelord är definitivt spam.

  2. Mekanisk verkstad « Webbsnack Says:

    […] Hamna i topp hos Google […]

  3. faspen Says:

    Kan bara säga att tycker inte att deras artikel var speciellt bra och det ligger så mycket mer bakom en att ändra sidtitel. Reklam för deras it bolag luktar det över hela artikeln // F


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: