Mekanisk verkstad

NyTeknik fortsätter sin artikelserie om sökmotoroptimering. Bland annat uppmärksammar tidningen hur bloggare som Nikke Lindqvist placerade sig bättre än NyTeknik på orden ”hamna i topp hos Google”. Så här ser för övrigt sökresultatet ut just nu:

Hamna i topp hos Google

Fast laddar man om sökresultatet hamnar denna blogg ibland på 4:e plats. Det pendlar alltså.

I en annan artikel intervjuas verkstaden Calibra som gärna vill hamna högt på orden ”mekanisk verkstad”, men (enligt artikeln) inte ens finns med i sökresultatet.

Så här säger Jan Karlsson, VD på Calibra

[…] vi behöver underlag för att fatta beslut. På hemsidan behöver vi en räknare, men vi behöver också få reda på hur nya kunder har hittat oss – genom rekommendation, en annons i tidning eller på nätet? Vi vill ju satsa på det som ger igen pengarna.

Mitt tips till Calibra är att prova Google Analytics. Där får man en hel del mer än en räknare. Och det är helt gratis.

I den sista artikeln finns en intervju med Googles informationschef i Norden, Maria Göth.

Om arbetet med att göra en sajt så bra som möjligt för målgruppen också innebär högre rankning hos Google, så är det bara bra för användarna, säger Maria Göth.

Mitt eget tips för den som vi lära sig mer om hur Googles ranking är ett ganska nytt inlägg på Googles blogg där Udi Manber som arbetar på avdelningen Search Quality på Google berättar om sitt arbete.

Och dessutom kan jag rekommendera Googles riktlinjer för webbansvariga. Där finns mängder av tips för den som vill hamna högt på orden ”mekanisk verkstad”.

Andra bloggar om: google, seo, dn, dagens nyheter, nyteknik, sök, internet, bloggosfären, sökmotorer, optimeringar, optimering, sökmotoroptimering, tävlingar, tävling, sökmotortävlingar, bloggar, bloggosfären, söktermer, sökord, sökning, maria göth, sökes, sökmotorpositionering, sökmotor, blogg, bloggning, wordpress, blogger, typepad, tips, blogga, bloggosfären

2 svar to “Mekanisk verkstad”

  1. Gester Says:

    Jo det rör på sig friskt, du hamnar fyra hos mig också när jag tömmer cachen och gör en ny sökning.
    Det lär ta några veckor till före resultaten stabiliseras.

    Sedan var som gäller företaget och mekanisk verkstad så är deras webbplats verkligen inte byggd på ett sådant sätt att de kan komma upp på det ordet. Tittade som hastigast på sidan och det verkar som ordet inte ens förekommer på sidan.

  2. Gester…med ord » Blog Archive » Mekanisk verkstad blir svårt med den webbplatsen prova att ta med ordet mekanisk verkstad i texten så går det lättare Says:

    […] att webbsnack försöker placera sig högt i Google på frasen mekanisk verkstad, kan väl ge lite draghjälp där. Anledning är en artikel i Ny Teknik om ett företag som gärna […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: