Ladda ner musik från Spotify med SpotSave

Det finns ett nytt program för Windows som klarar av att ladda ner och spara musik som spelas i Spotify. Programmet, SpotSave, sparar musiken med bibehållen kvalitet (CD-kvalitet) i .ogg format. Musiken kan du sedan använda som vanliga mp3-filer; såsom att ladda in det i din mp3-spelare, mobiltelefon, m.m.

Med SpotSave så slipper du beroendet till Spotifys programvara och Internetuppkoppling. Du slipper dessutom eventuell reklam som dyker upp mellan låtarna.

Så här säger programmets utvecklare själv:

 • SpotSave saves the same audio stream that goes into your Spotify client, straight from the source.
 • This completely avoids any degeneration of audio quality that would result from capturing sound output.
 • It goes like this: 1) Music stream > 2) Spotify decode and normalize > 3) Sound output
 • SpotSave is able to hook into the flow right before step 2 and grab the original stream.

Observera att användning av SpotSave bryter mot användarvillkoren som alla Spotify-användare accepterat när de börjat använda tjänsten. Det är framförallt paragraf 9, ”Restrictions of use”, som är aktuellt. Här finns alla villkor.

Vad jag vet finns det dock inte något sätt för Spotify att upptäcka att du som användare använder SpotSave.

SpotSave kan laddas ner här. Skriv gärna en rad om du har provat programmet.

Jag vill även passa på att nämna att det nu även finns en open source Spotify-klient för linux. Den kallas för despotify och fungerar ungefär som den vanliga Spotify-klienten för Windows/Mac, med skillnaden att den inte har någon reklam. Despotify har heller inte några geografiska restriktioner.

Här är en video som demonstrerar funktionaliteten i despotify.

Enligt informationen på Despotifys hemsida så kommer det även att vara möjligt att använda deras källkod för att bygga motsvarande program för bland annat XBMC och iPhone. Källkoden är fri och vem som helst kan bygga vidare på den. Som bekant är Spotify redan på gång med en iPhone applikation. Men det ser alltså ut som om vi i framtiden kan vi alltså vänta oss ett flertal varianter av Spotifyklienter för iPhone.

Despotify kan du ladda ner via hemsidan despotify.se. Programmet är tydligen lite klurigt att installera. Förutom den information som finns på despotifys hemsida så finns mer information i Mickes blogg.

Enligt IDG så är det fortfarande oklart huruvida despotify bryter mot Spotifys användarvillkor.

Andra bloggar om: spotify, spotsave, despotify, musik, nedladdning, linux

44 svar to “Ladda ner musik från Spotify med SpotSave”

 1. joebuck Says:

  Du glömde att nämna det som gör att Spotsave aldrig kommer att bli någon större succé. Nämligen att det krävs att man måste lyssna igenom hela låtar för att kunna rippa dem. Alltså tar det 7-8 timmar att få hem 100 låtar, medan motsvarande kan fås på 15 minuter från en torrentsida (om man nu ändå tvunget måste vara olaglig).

  Dessutom får man filerna i Ogg Vorbis, medan de flesta trots allt föredrar mp3. Därför måste filerna kodas om vilket kräver ytterligare program. Slutligen måste man också tagga om filerna när allt är klart, vilket innebär ytterligare en arbetsinsats. Och är det något man har lärt sig om pirater så är det att de vill ha saker snabbt och enkelt. Spotsave uppfyller inget av kraven och kommer rimligen bara att bli en begränsad framgång.

  Jag är generellt också väldigt förvånad över den attityd som frodas hos diverse svenska piratvänliga bloggare. Det verkar som ett huvudmål är att försöka sänka Spotify (vilket inte kommer att lyckas).

  Men låt oss anta att Spotify mot förmodan skulle gå under, vad blir då alternativet? Tja, någon lika tekniskt utvecklad pirattjänst lär inte komma. Nej, istället blir det någon större och betydligt sämre skivbolagsstyrd koloss, ala Myspace Music, som tar över och blir default för alla i Europa inom några år. Jag har svårt att förstå hur det skulle kunna vara så mycket bättre än det Spotify som nu blivit en stor succé…

 2. Webbsnack Says:

  Att använda Spotsave innebär, om jag förstår det rätt, att man bryter mot Spotifys regler. Men det borde inte innbära det att det av den anledningen är olagligt, eller? Däri borde det ligga det en stor fördel med Spotsave, om man jämför det med olaglig fildelning.

  Dessutom vet du att musiken som du laddar ner med Spotsave redan från början är av hög kvalité, vilket inte alltid verkar vara fallet med musik som man laddar hem via olika torrentsidor (som TPB).

  En till fördel med Spotsave, jämfört med att ladda ner från olika torrentsidor, är att utbudet är så stort och att man inte behöver leta.

  Nackdelarna som du skriver om, dvs att formatet är .ogg och att det tar lång tid att ladda ner, kan jag hålla med om.

  Men låt mig gissa att automatisk konvertering till andra format kommer i en framtida version av programmet. Låter man programmet köra medans man gör annat (sover) så tror jag inte heller att man upplever tiden som ett så stort problem.

 3. Kontrollanten Says:

  joebuck: Om någon kommer att sänka Spotify så är det skivbolagen. De har väl börjat dra in låtar från tjänsten i sin eviga strävan efter ”kontroll”.

 4. Kontrollanten Says:

  Källa för ovanstående påstående:
  http://testcentret.idg.se/2.8640/1.208567/spotify-tvingas-rensa-bort-musik

  Vad tänker skivbolagen med? Om herr X inte hittar låt Y på Spotify, var kommer han att leta då? Blir det pengar till bolaget som resultat?

 5. sahlena Says:

  För mig känns det rätt ointressant att ladda ned musik från Spotify. Halva grejen med det är ju just att man SLIPPER ha musiken på sin egen hårddisk!

 6. Niclas Says:

  Hade ju varit sweet om det vore automatisk konvertering till mp3 och id3-taggning.. Just nu verkar det ju bara vara som att spela in från microsofts ”ljudinspelaren”.. vilken känns lite väl bökigt..

  jag hoppas samtidigt att ingen gör ovan nämnda drömscenario, eftersom det kommer innebära skit för spotify som redan idag har det jobbigt med griniga skivbolag!

 7. abdl86 Says:

  Tack så mycket för tipset.

 8. joebuck Says:

  Nu fungerar inte längre Spotsave, och Despotify fungerar endast för premiumanvändare. Bra jobbat Spotify!

  @Kontrollanten: Jag håller med om att det stora skivbolagens kontrollbehov och föråldrade geografiska marknadsindelningar också är ett hot mot Spotify. Förhoppningsvis kan dock Spotify – med miljoner användare – bli en stark motpart som kan få dem att ändra sitt ”tänk”.

 9. Top Posts « WordPress.com Says:

  […] Ladda ner musik från Spotify med SpotSave Det finns ett nytt program för Windows som klarar av att ladda ner och spara musik som spelas i Spotify. Programmet, […] […]

 10. Beta Alfa » Blog Archive » Noterat 2009-02-27 Says:

  […] Ladda ner musik från Spotify med SpotSave- Intressant att det blommar upp nya klienter som kan plocka fram musiken ur Spotifys skafferi. Kanske inte helt uppskattat av bolagen som fyller skafferiet med råvarorna. […]

 11. Tom Says:

  Kjenner en som har forsøkt spotsave, men den fungerer ikke lenger. ??

 12. lodbroke Says:

  En sådan där nerladdare bekämpar de hur lätt som helst. De bara låter Spotify detektera den och slå ihjjäl den.
  Kan hända att de till och med bestämmer sig för att spärra användarkontot om de ser missbruksförsök. Så passa er.

  Och som sagt det är ju fullständigt meningslöst att *spara ner* från Spotify. Det går ju streama online och tar 100 ggr längre tid att ladda ner en ström än med andra alternativ.
  Absolut inget hot mot Spotify.

 13. Jonas Says:

  Problemet med Spotify är just när du vill lyssna musik i offlineläge. Man har sina playlists, men så ska man ut o jogga och vill ha med sig grejerna i sin ipod eller dyl. Visst mobilklienter kommer men problemet är det att de flesta INTE har fastpris på datatrafik på mobilen…

  Känns som ett dilemma som är svårlöst.

 14. Tom Says:

  Til Jonas.

  Da får ”dom flesta” bytte mobil operatør som har fastpris,
  i dag får man jo med seg nummeret om man vil.

 15. Tom Says:

  Bytte til mente jeg selvsagt

 16. carlmagnusnilsson Says:

  Det är dags att börja betala. Bra med nya applikationer som möjliggör att man kan spara ned strömmen och därför inte behöver vara on-line. Nödvändigt för att Spotify skall lyckas på mobiltelefoner med roamingkostnader mm. Men…..make it legal så att vi kan fortsätta njuta av fantastiska musiker. Spotify bör inkludera en gig-loader som gör att man lagligen kan ladda ned alternativt streama och spara ned på en eller ett fåtal specifika devices.

 17. Graham Says:

  Spotify kicks ass

  ”Till carlmagnusnilsson”

  Roamingpriser…vet du vad du talar om.
  Roaming är när man använder sig att nån annans nät än sitt eget. Tillexempel om man befinner sig utomland.

 18. linus Says:

  jag vill ladda ner spotify

 19. Til linus Says:

  du får lastet ned spotify på http://www.spotify.com

  men du må kjøpe abonement eller få en invite.
  det er ikke så lett lenger.

  Spotsave virker heller ikke lenger.

 20. Manuel Says:

  Jag tycker det är fränt att alla vet så mycket!
  =)
  I know nothing!
  /Manuel

 21. peter Says:

  hur gör man

 22. William Says:

  bra

 23. andreas robertsson Says:

  i want the program

 24. chrille Says:

  När jag ska starta spotsave, så startas bara spotify?

 25. Johan Says:

  Jag har laddat ner den här filen nu, men nu har jag ingen aning om hur jag ska göra, nån som kan hjälpa mig? 🙂

 26. Spela Spotify offline Says:

  […] Internet eller med dålig förbindelse. Att behovet funnits tidigare har delvis gestaltat sig genom SpotSave som är en applikation för att plocka ut låtarna som spelats ur Spotifys cache och lagra dem […]

 27. Amanda Says:

  Vilket program ska man använda till spotsave? När jag trycker på spotsave kommer det bara upp spotify. Jag har en annan spotsave-fil, men jag vet inte om jag ska göra något med den. Någon som kan hjälpa? 🙂

 28. Gimlet Says:

  Jag kör Replay Music 3 och det funkar riktigt bra. Jag brukar rippa de skivor jag vill tanka över till min iphone. Mp3 format med låttitel m.m (oftast iaf), utan reklam eftersom det blir en egen fil som sedan hamnar i papperskorgen.

 29. Ricke Says:

  När jag hade laddat ner spotsave så öppnade jag det med WinRAR så kom det 3 ikoner, en som det står spotsave som det inte händer nåt när man trycker, en var det står read me med lite information bara, och en var det står spotsave.dll som inte har nåt pogram att öppna med. Villken ska man ta? inget funkar ju :/

 30. Nix Says:

  upprepning för er som inte läst alla kommentarer och fortfarande försöker:

  joebuck Says:
  2009-02-26 kl 18:39:00

  Nu fungerar inte längre Spotsave, och Despotify fungerar endast för premiumanvändare

 31. kalle Says:

  Det är ju sorgligt. Bekräftar bara om hur många giriga egoister det finns i det här sjuka samhället. Hoppas att er ansträngningar blir också rippade, snodda, kopierade osv och snälla ha inte mage att gnälla då för det är precis vad många av er här gjort, gör mot andra. Det berättar om vad man är för slags människa. Utan nån som helst ryggrad och självdistans.

  Ha det dåligt! / Hårdarbetande låtskrivare eller
  ”luffare” brukar många säga, eller? vet inte, jag är invandrare men hårdarbetande är jag!

 32. Marcus Says:

  Spotsave är lite som att använda sig av tomma kassettband, du måste lyssna igenom låten för att få den ner prentad och hoppas på att det inte blir reklam efter låten så nja så olagligt har jag svårt att tro det är och dessutom vad ska någon göra åt saken om du sitter ett par timmar och spelar in dina favoritlåtar från spotify, du använder då tjänsten som du antingen redan betalar en ganska dyr månadskostnad för eller blir trackad av reklam från.

 33. emil bjerkander Says:

  hej det här är bra!

 34. michaela Says:

  hej , ja vill så man kan ladda ner musik från spotify?

 35. det du Says:

  Var mer tydlig! I don’t get a pip!

 36. det du Says:

  Svara gärna TACK, från sandra

 37. krille Says:

  finns det typ spotsave till Mac?

 38. Johannes Says:

  Fattar inte ett jävla skiiit raggeeeeeeeeeeeeee

 39. Erik Says:

  Letar också efter spotsave till mac?
  /Erik

 40. sara Says:

  Hej jag vill ladda ner musik till min mobil???


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: