KIA-index börjar ta emot ansökningar från SIS-index

Som jag tidigare rapporterat kommer KIA-index att inkludera sajter från gratisvarianten SIS-index. Nu har SIS-index börjat informera en del sajter om att deras mätdata snart kan hamna i KIA-index.

Det verkar dock ännu inte finnas en möjlighet för små sajter att finnas med gratis i KIA-index. Även om KIA i ett pressmeddelande sagt att ”KIA-index lanserar gratismätning i samarbete med SIS-index” så stämmer detta inte överens med verkligheten.

Enligt SIS-index så är det nu följande som gäller

Det faller sen på KIA att enligt sina regler att anta ansökande sajt eller inte och KIA kommer också vid godkänd ansökan ta ut sin årsavgift enligt gällande taxor.”

Att vara med i KIA-index via SIS-index blir därmed inte gratis utan kommer att kosta mellan 2500 och 10000 kronor per år.

Eftersom KIA-index inte tillför så mycket i sammanhanget är det för mig svårt att förstå hur de motiverar sin avgift. De två stora bitarna, mätning (Google Analytics) och analys (SIS-index), är helt gratis.

Det verkar dessvärre dröja länge innan vi kan få en komplett lista över sveriges största sajter.

En lustig sak i sammanhanget är att KIA-index på sin hemsida själva använder sig av gratisalternativet Google Analytics.

Andra bloggar om: google, kia-index, annonser, annonsering, sis-index, google analytics, mätverktyg

Publicerat i Annonser, Google. 1 Comment »

Ett svar to “KIA-index börjar ta emot ansökningar från SIS-index”

  1. Johan Says:

    KIA-index mäter inget, det är Google Analytics som mäter och det gör de gratis. Alltså stämmer det att KIA nu erbjuder att använda en gratis mätningsmetod, det är att listas på KIA som inte är gratis.


Lämna en kommentar