Google ser inte längre DNs Twingly-länkar

Noterat: DN har ändrat sitt sätt att länka till bloggar. Jag vet inte när ändringen skedde, men numera sker länkningen med hjälp av Twinglys JavaScript Widget.

Google och andra sökmotorer ser inte JavaScript länkar. Så även om en blogg länkar till DN, och det ser ut som om DN länkar tillbaks, så ser endast sökmotorerna bloggens länk. Länkkraften går därmed bara åt ett håll. Tidigare gick det åt båda hållen.

Anledningen till bytet kan man bara spekulera i. Men jag har alltid tyckt att det var strongt av DN att ge riktiga länkar tillbaks till bloggarna.

Nu ställer sig DN i ledet på sajter som slutat ge länkkraft tillbaks till bloggare. Så vitt jag vet finns det inte en enda Twingly-ansluten webbsajt som ger riktiga länkar tillbaks till bloggare. Och nyligen skrev jag dessutom även om hur Bloggar.se slutat att ge riktiga länkar tillbaks till bloggarna.

Tråkig utveckling.

Andra bloggar om: dn, twingly, dagens nyheter, nyheter, länkar, seo, länkkraft, nofollow, bloggar.se, bloggar, bloggosfären

8 svar to “Google ser inte längre DNs Twingly-länkar”

 1. Anton Says:

  Hej, det stämmer mycket riktigt att DN nu gått över till vår javascript-widget. Dock inte den du länkar till (våra kunder har en annan widget kopplad till ett admingränssnitt där de kan moderera osv).

  DN var en av de allra första kunderna och då hade de ett eget moderationsverktyg osv, vi gav de bara datat mer eller mindre.

  Sedan dess har det dock hänt mycket och vårt moderationsverktyg och vår javascript-widget har utvecklats en hel del. DN använder t.ex. vår nya paginering i widgeten. Den största skillnaden är förstås att den genereras från våra servrar (eller rättare sagt amazon s3) och att DN nu inte har sin gamla lösning som de byggt själva.

  Vi får helt enkelt hoppas att Google börjar indexera javascript snart. Börjar bli på tiden =)

  /Anton, Twingly.com

 2. Josef Boberg Says:

  Tja… – så här skall det väl vara i en åt hållet Demon-Krati, kanske… 🙂

 3. Nikke Lindqvist Says:

  Trist. Men logiskt.

 4. Anton Says:

  Kan förövrigt tillägga att Makthavare.se länkar tillbaka utan nofollow och med länkar som Google ser. De använder nämligen en egen lösning precis som DN gjorde från början, byggd av Good Old.

  =) /Anton

 5. Veckan som gick - vecka 41 at Same Same But Different Says:

  […] på alla sätt som går är knappast en hemlighet. I ljuset av det är det väldigt tråkigt att läsa sånt här: Google och andra sökmotorer ser inte JavaScript länkar. Så även om en blogg länkar till DN, […]

 6. Nicklas Larenholtz Says:

  En fråga bara. Så som jag förstod det hela så är det ingen större nytta att länka till varandra. Man ska få länkar till sig och länka till andra men inte tillbaka till de som länkar till sin sida. Det ger inget mervärde.

  Eller är jag ute och cyklar. Jag tänker som så att jag länker till andra för att ge sökaren mervärde. Och sätter mer tid på att få inkommande länkar som är i samma index som min sida är i.

 7. Linser Says:

  Bra skit! /eva


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: